Häromdagen fick jag ett gäng rödbetor av en vän som odlar det mesta.
Rödbeta, polkabeta, gulbeta & vitbeta.
Jag hade inget hemma så jag kunde koka & lägga in dem
men tänkte att rosta dem i ugnen det brukar vara gott.
Så jag förvällde dem i ca. 10 min. eftersom jag vill frysa dem & ta fram vid behov.
Har ingen aning om man kan göra såhär men nu gjorde jag lite ´hittepå´😆
Så fina eller hur 😍
Så delade jag dem i klyftor & styckfryste på skärbrädan & la senare i en påse.
Bara att sticka i näven & ta ett gäng nästa gång vi gör egen klyftpotatis i ugn med rosmarin mums det blir gott det!
KRAM från mig!
2 kommentarer:
Oh härligt! Bra tips som måste testas! Ja det gäller att bunkra inför en kommande vinter nu...
Kram från Titti
Underbara färger. Hoppas frysningen funkar, bra idé i vilket fall och provar man inte får man ju inte veta.
Allt gott
/Anette
Skicka en kommentar