söndag 23 september 2018

En man & hans tomater!

               

´Han den ende´ & hans tomater 😍 ja det är bilden till höger nej nej jag menar vänster såklart 😜 Den andra bilden såg jag på en trädgårdssida i somras & tänkte att vi bara  måste ta en liknade bild 😂 Visst sjutton är de lika... bilderna alltså 😅 En man & hans tomater.Detta år tävlade 'Han den ende' med sin mamma om vet som kunde odla fram den första mogna tomaten & flest till antalet.
Det har nog varit dött lopp skulle jag tro liiite svårmätt är det allt. Jag menar en del slinker in i munnen direkt. Har man gäster så äter de direkt från buskarna. Ja det får man göra här. Som sagt det är svårt att uppskatta antalet. Vi har då inte räknat.
Men vi har haft en svag aning om att vi legat bra till 😀Idag plockade vi av alla & spola ur baljorna de tillbringat sommaren i & jorden spred vi där det behövdes fyllas på. Det var mycket hästskit men av den syntes inte ett spår alls...fin fin jord var det.En man & hans tomater 😍 inne på glasverandan står nu alla brickor vi kunde finna fyllda med tomater. Så hängde vi upp en hel del oxå. Det slår mig nu att vi nästa år måste odla den sorten som man kan spara länge typ fram till jul eller nått. Just nu kommer jag ej på vad den sorten heter 😏Ser mysigt ut med grenarna som hänger på gardinstången 😌 När vi precis var klara kom svärmor förbi & vet ni hon tror sig vara besegrad ✌Alltså får hon baka tårta & bjuda oss som vadet gällde. Det ska bli gott 😋
TACK för att du kika in. KRAM från mig!

2 kommentarer:

Merja sa...

Kul bild med de två liknade:))Undrar vad de jätte höga tomaterna är för sort.... Idén med tävlingen och tårtan gillade jag oxå!
Ha det fint!

Veronica sa...

Jag vet preciiis vilka tomater du menar som håller länge:
Kommer inte heller ihåg ;)

Hos oss har det varit sämsta tomatåret nånsin trots värmen. Antagligen för varmt?

Men sisådär ett ton har vi skördat! Hur står det sig?

Ehh, eller så var det inte ett ton? ;)

Pöss