söndag 5 augusti 2018

LOT and B&B goes to Dalarna!

Resan till Dalarna 🌻🌻🌻 del 2 av 3 🌻🌻🌻
Dag 2 dag for vi till Torsång.


Där stannade vi till vid dalarnas äldsta stenkyrka som är från 1300-talet Den var jättefin vi var även in i den.
Sen gick vi vidare till det kända Torsångs Café som är Dalarnas äldsta café. Ända sen 1904 har människor gofikat där! De är kända för ''Hästräkan'' 🙄 Det är en smörgås med korv & räkor 😳 Nu skulle vi ha gofika som tur va ha ha puh 😝


Vi satt utomhus & njöt av det mycket goda fikat 😋 Det fanns massor att välja på får återkomma hit igen nån gång känner jag 😊


Alltså är det inte helt underbart ställe så säg 😍 Vi bara satt & njöt storstilat 🙏🏻 När vi alla kände oss nöjda så for vi vidare...


Till Kniva Trädgård. Ett ställe som ligger mitt ute i skogen. Det drivs av André Strömkvist & Andreas Graveleij. Båda kända namn för många av oss trädgårdstokar.


Men en sån oas så fint & smakfullt!


Växthuset var maxat med pelargoner & krukväxter mm


Perenner av god kvalité.


Många fina rostiga ting 😍 som passade så fint in i trädgården till salu förstås 😉


Smakfulla stileben.


Härliga rejäla blomsterarrangemang som man vart glad av 😀 pigga färger liksom som jag tokgillar 😍
Kika in på deras hemsida här —>Kniva Trädgård Kolla in vilka dagar de har öppet innan ni åker dit. Det är heller inte öppet så många timmar per dag.
Nu var det dags för lunch & besök på Stabergs barockträdgård.


Den var väldigt frodig & fin trots denna varma & regnfattiga sommar. Trädgårdsmästaren har säkert vattnat duktigt. Efter en lättare lunch begav vi oss så till Sunnborn.


Carl Larsson gården ja tänk nu var jag där 🙂 Så fint! Ingen av oss hade varit där så det var ett gäng förväntansfulla hattbärare 😉 som gick på guidad tur i huset. Vi hade en sån duktig tjej som engagerat berättade om Carl Larsson & hans fru Karin & alla barnen. Och hon var väldigt förtjust i våra hattar 👒


Det var riktigt roligt att få se de rummen & stilleben som vi alla känner till från målningar. Verandan med dess pelargoner. Det kändes som om det var här det började den svenska charmiga stilen på möbler, tapeter & färgkombinationer. Pelargontrappan den kände jag oxå igen. Så himla mysigt i huset.


Aningens varmt var det i huset 😅 så efter rundturen & innan gofikat 😋 var det skönt att svalka sig lite vattenståndet var lågt ...


Men till sist fick jag känna på vattnet 🙏🏻


Lite trötta & något urspårade fniss 🤪 förevigade vi oss LOT Ladies on tour på trappan vid baksidan av huset. En sväng till några butiker hann vi med oxå. 

Under dagen hade jag fått tips om ett ställe till i närheten...
.

Linnés bröllopsstuga med tillhörande tidstypisk trädgård. Dit for vi & gjorde ett kortare stop. Men nu var vi trötta & begav oss till hotellet för en stunds vila innan vi skulle äta en bit mat på stan.


Vi hade bokat bord på Blackstone Steakhouse i Borlänge. Där får man steka sin köttbit eller fisk själv på en lavasten som är 400 grader varm. Det var en upplevelse & gott blev det!
Jag kan rekommendera denna restaurang varmt så himla mysig miljö. Vi vart så förtjusta i inredningen så mycket att titta på som väckte habegär. Vi & hade en supertrevlig servitris som var så service minded på alla sätt & vis! Hon till & med SMS en i sällskapet senare under kvällen & berättade vart en en spegel var inköpt efter att ha ringt ägaren & frågat. Det är service det! 
Efter middagen vi tog en promenad i Borlänge centrum innan vi i sakta mak strosade till hotellet. Dag 2 var nu slut & vi var trötta men nöjda.

TACK för att du kika in. KRAM från mig! 

Inga kommentarer: