fredag 29 december 2017

Årskrönika 2017 del. 1

Jag brukar sammanfatta varje år med en årskrönika på bloggen. Skriver lite om vad som hänt under året i trädgård mm månad för månad.Håll tillgodo nu kommer del.1 av 2.


I Januari gladde jag mig åt alla fåglar i vår trädgård. Vi matar året om. Men vi har mängder med aplar som de har stor glädje av denna månad. Björktrastar är flitiga gäster hos oss.


Men vi hänger ut egna vinteräpplen oxå. Här en koltrast som smaskar på ett Ingrid Marie.


Det händer inte mycket för en trädgårdstok i Januari så det passar bra att få lite klorofyll på annat sätt. Jag åker med Föreningen TRIM Trädgårdar i Mälardalen på ett studiebesök hos en lokal tulpanodlare. Väldigt intressant. Efter det vill jag bara köpa svenska tulpaner & helst från närområdet.


I Februari är det minusgrader & jag gör en våningstårta av is & nejlikor som gjort sitt inne.


Budar hem en kryddhylla på nätauktion av märket Rörstrand.


I Mars månad målar vi om möbler med chalkpaint. Roligt, lätt & superkul!


Och så bra det blir!


I April sår jag de första fröna.


Vi sätter kantjärn runt planteringen vid bodegan.


I April ska mycket ske jag tar ut ut auriklerna till teatern. Täcker dem med fiberduk som skydd för sol, vind & minusgrader om natten.


Åker på Nordiska Trädgårdsmässan & besöker så Zetas för första gången 2017.


Där köper jag hem lite vårfägring som jag piffar trappen med. Påsken är snart här så det blir lite av en påskdekoration.


Jag planterar om min tagetes som grott så fint. Dirren är med såklart!


Fuchsiorna planteras om. Och en del annat. Det tar tid att bli klar med alla omplanteringar.


Sköna Maj är välkommen! Jag hittar ett slukhål här vid sittplatsen som 'han den ende' raskt vill fylla igen. Jag bara no no ser framför mig en möjlighet att plantera någonting. Vi åker till Löta & köper ett prydnadskörsbär 'Kanzan' som vi planterar däri.


Planterar om alla Camelior.


Blir glad över att 'Snookey' är tillbaka i den naturliga tjärnen som vi kallar får damm.


Jag åker på turné med LOT Ladies on Tour. Vi besöker plantskolor & öppna trädgårdar. Gofikar i solen på Linudden en liten plantskola med finfina rariteter :) Vi fikar med stil observera den medhavda duken, fin porslinet & den ljumna toscakakan en av damerna slängt ihop på morgonen.


#jagskulleingetha :D


I Juni blommar fortfarande den magnifika magnolian 'Susan'. Dirren poserar vant.


Vi sätter kantjärn längs med planteringen med kantnepeta. Blir så bra så!


Juni är är månaden jag väntat på sen Januari. Åker till underbara Österlen med fina vänner & reskamrater i Föreningen TRIM Trädgårdar i Mälardalen. I 4 fullspäckade dagar är vi där. Äter & fikar, besöker det ena underbara stället efter det andra. Shoppar & njuter för fullt! Loves IT :D


Sista dagen på vägen hem besöker vi min vän fotografen Annika Christensen & hennes mysiga lite hemliga trädgård. Jag & reseledaren var de enda som visste om detta hemliga besök. Det är mitt andra besök hos henne. Det glädjer mig nu att jag har fler att dela den upplevelsen med!
Det var allt för Del 1 i Årskönikan. Fortsättning följer...
TACK för titten. KRAM från mig!

Inga kommentarer: