tisdag 20 juni 2017

Österlen dag.1

Jag är nyligen hemkommen från Österlen. Där jag varit i 4 dagar med ->Föreningen TRIM Trädgårdar i Mälardalen 
Det är En Må Bra Förening för kropp & själ. Och 'han den ende' var oxå med :D
Att resa med TRIM är så trevligt & bra på alla sätt & vis. Programmet är späckat. Vi njuter storstilat av gofikat, maten,allt vi får uppleva & sällskapet såklart. Det är liksom #guldkant på allt :D  Så häng med nu börjar resan!
Vi startade vid Eskilstuna Centralstation på torsdags morgonen. En grupp på 21 personer med vår busschafför Conny inräknad.
Dagens första stop var -> Rosenlunds Rosarie i Jönköping. Här har vi stannat förut. Passar alldeles utmärkt som första ställe att besöka & äta vår reseledare Hasses goda räksmörgås med kaffe till. Strosa runt en stund för att sedan åka vidare. Vi har nu besökt trädgården under olika tidpunkter & kunde konstatera att den är värd ett besök alla årstider.
Andra gången vi stannade var vid -> Systrarna Skogströms Lantcafé utanför Växsjö. Här serveras mat i ekologisk anda. Systrarna har fått en utmärkelse i White Guide. Här åt vi en räktoast som förrätt &  så en fräsch Cesarsallad. Så bjöds det på god efterrätt i form av  en slags rabarberpaj med elegant touch.Till detta serverades kaffe. På samma gata låg.....
->Klockaregårdens Trädgårdsbutik. En fin liten butik med bra sortiment & den var så trevligt uppbyggd med trädgård & växter till salu runt omkring i trädgården. Här hade jag kunnat gå en längre stund. Fastnade för denna 'lilla' nätta rostiga älva ;)
På samma 'gata'mellan cafeét & trädgårdsbutiken låg -> 'Udda butiken'. Där var jag ej in då tiden inte räckte till. Men några damer i sällskapet slank in & en kom ut med en vacker röd hatt! Dock var den från Klockaregården visade det sig ;)
''I Uddabutiken kan du botanisera bland underbara linnekläder och även andra naturmaterial, du hittar också mysiga sjalar, smycken, träskor och många andra roliga och udda saker.
I vårt showroom i Tolg, som endast är öppet efter överenskommelse, är du välkommen att titta på de fina ECOFURN möblerna, X-bord med tillhörande bänkar samt stolar och bord/pall. Här finns också Lena Linderholms fina keramik''
Så var det dags att åka igen :D


Nu var målet den vackra -> Linnéträdgården i VäxsjöDen skapades av landskapsarkitekten Ulf Nordfjell. Linnéträdgården deltog i Maj 2007 på Chelsea Flower Show i London. Den belönades med Guldmedalj! Nu finns den till allmän beskådning vid Trummens strand. Den var så fin & det var en skön vilsam atmosfär i trädgården.
Nu hade vi slutmålet för dagen framför oss. Förväntansfulla som bara den klev vi på bussen. Österlen som vi längtade! Vi hade fått mycket berättat för oss & sett bilder från gårdshotellet vi skulle bo på oxå.
->Karnelund ligger mitt i Gislövs by. De är oxå med i White Guide & det förstår jag verkligen! Vilket ställe det visade sig att vara :D
Låter Gislöv lite bekant i trädgårdssammanhang kanske? Ja det tyckte jag oxå men varför ja det skulle jag så småningom förstå.Men först en bit mat eller rättare sagt 3 rätters på En Gaffel Kort i Simrishamn.


Det var den andra 3 rätters måltiden denna vår allra första dag på resan. Och det blev flera...många fler ;)


Nu var kvällen sen skymde & vi var framme på Karnelund. Havsluften slog emot oss & vi var så glada över att vara framme.
Hasse vår reseledare överraskade oss med champagne & hembakta ostkex! Det ni att resa med TRIM det är att uppleva det lilla extra hela tiden :D
Fortsättning på resan följer då det är så många ställen jag vill tipsa om för er som ska till Österlen eller bara vill njuta av vackra bilder från vår resa.
TACK för att du kikade in.KRAM från mig!

Inga kommentarer: