torsdag 15 juni 2017

Kantjärn

Så var det dags att få ordning på planteringen längs med huset. Där har vi kantnepeta som jag förökat själv. Tidigare hade vi slipers som kant. Men sen några år tillbaka har vi tagit bort alla i trädgården. Här fanns nu marktegel som kant & planteringen var lite som en slänt. Såklart har jorden runnit ner på markteglet med tiden. Detta leder till att gräset växer in över stenarna & är på god väg in i planteringen.


Nu var jag trött på det. Marktegel är fiffigt för det är bara att köra med gräsklipparhjulet på dem & på så sätt slipper man att trimma. Det är trist & jobbigt.
Jag förberedde arbetet genom att sätta växtstöd framför alla plantor för att underlätta för 'han den ende' som gjorde själva jobbet.


Till denna plantering hade vi valt ett lite högre kantjärn än det vi valde framför pergolan när vi fixade till där i våras.


När kantjärnen var på plats fyllde vi upp med jord & släppte lös kantnepetorna :)


Se så fint det vart är så himla nöjd alltså!


Till höger på huset sett framifrån har vi en glasveranda & en trapp in dit. På sidan av den en fortsättning av planteringen.


Där valde vi samma höjd på kantjärn som vid pergolan. Här ville vi kunna böja till slutet eftersom man går runt huset. Och det passar bättre med ett rundat avslut.


Så vart det! Inga problem att böja kantjärnen & få till ett rundat slut.
Kantjärnen kommer från Ojopgarden precis som förra gången. Snart nog kommer de att rosta precis som vi gillar.
TACK för att du kikade in. KRAM från mig!

Inga kommentarer: