söndag 25 juni 2017

Österlen Dag. 3

Dag 3 på vår Österlentripp tar sin början.
Varje morgon får alla resenärer varsin gottepåse vid påstigning :D I den finns allt man kan tänka sig behöva för en dag på resande fot. Jajjemen när man reser med TRIM då blir man bortskämd  :D Vår reseledare Hasse han vet  hur man skämmer bort sina resenärer :D
Denna dag skulle vi till....
Åbergs Trädgård & Café dit har jag drömt om att åka sen jag börjat bli trädgårdstok. Det är länge det :) Här var det så fint precis som jag förstått att det skulle vara. Där fanns allt & lite till. En viss skillnad mot sortimentet i våra växtbutiker i Eskilstuna trakten. En fika hanns med oxå det var frigång här. Några dagar innan hade jag på deras Facebook sett en bild på en lakrits & hallonpannacotta & ja den slank i kan jag berätta inte för att jag behövde nått mer att äta ha ha Lite växtinköp vart det med!
Nöjda for vi vidare till Karl Fredrik på Eklaholm När vi steg ur bussen kom man direkt in på gårdsplanen som var fylld med mängder av vackra terracottakrukor, växter & vackra ting. Nog kunde man shoppa lite här med fniss
Gunnarshögs Gårdsbutik var vårt nästa mål. Här finns kallpressad rapsolja, kroppsvårdande produkter mm. Vi har varit på besök förut & jag visste därför att det var bra produkter så jag köpte på mig en del.
Nu skulle vi äta lunch & som vanligt tänker man hur ska jag få i med det efter allt fikande & så ;) Men det går ju så bra så. Lunchen intogs vid Kåseberga.
All vallmo gör mig sååå lycklig ♥  Vi åt vår lunch vid havet i stålande sol. Mätta & belåtna åkte vi så vidare till..


Jansro  där den rara butiksägarinnan Leila hälsade oss välkomna. Att att sitta ner i den vackra trädgården var så vilsamt. Den är nyanlagd endast ett par år gammal med det märktes inte alls. Vi förundrades över att hur hon hunnit får trädgården så uppväxt på så kort dit. Det finns många mysiga ställen att sitta ner på. Jag mumsade glatt på den hembakta blåbärsbullen med kaffe som serverades i gammeldags porslin smått lyrisk över att vara där. Och så var det shopping dags vi gillart :D Fika & shopping i vacker miljö vad mer kan man önska sig?! Ett besök på Jansro rekommenderas varm!


Det var sen eftermiddag när vi anlände till butiken 'Vacker Vardag'  Redan utanför var det att det var smakfullt . Undrar jag om inte blomsterkonstnären Tage Andersen är en inspiration för butiksägarna.
Efter denna långa innehållsrika dag kände vi för att svalka våra trötta fötter i havet.


Vi letade upp ett ställe där vår buss kunde parkera & vi smidigt kunde ta oss ner till havet. Så härligt med vågornas brus & efter en stund var fötterna så kalla att jag fick kramp. Tur vi inte skulle bada fniss
Med sandiga svala fötter intog vi bussen för att åka tillbaka till Karnelund. Där vår 3 rätters middag väntade.


Innan maten satt vi & avnjöt nått svalkande & gott på den vackra innergården.
Förrätt Halstrad Pilgrimsmussla med saltbakad rotselleri, hummersky & potatischips
Varmrätt Grillad kalventrecote med pecannötspolenta, rostad fänkål. parmesanostkräm & chimichurri
Efterrätt Chokladcheescake med brynt chokladpulver, fudge & hallonglass
Det ska vara gött & leva & det är det när man reser med Föreningen TRIM Trädgårdar i Mälardalen
Denna kväll när vi fått uppleva havet & sand mellan tårna då gick vi till sängs efter middagen. Ingen promenad för mig & 'han den ende' för att se havet i mörkret orkades med.
TACK för att du kikade in. KRAM från mig!

Inga kommentarer: