lördag 18 februari 2017

Anemone 'Crazy Vienna'

I höstas så fick jag så inte ner allt jag köpt under året. Rätt som det var hade marken frusit. Vissa växter klarar vintern i kruka ute med lite löv på & runt i skyddat läge. Men några av dem tordes jag inte chansa med. Funderade på att ställa dem i kallväxthuset. Så gör jag med taklök, kryddor & pionfrösådder tex. Men så kom jag på att snickarboden hålls frostfri. Men där ska inga växter stå säger 'han den ende' ;)  Men jag smög ändå in en back som jag ställde under ett bord vid det ljusaste fönstret fniss
Jag har tittat till dem då & då under vintern men inget vatten har de fått eftersom det är så pass kallt därinne. Så en dag i veckan ser jag att en anemon har vaknat redan! Aj aj aj det var lite väl tidigt det. Så jag bestämde mig för att ta in krukan till den svala glasverandan & njuta av blomningen där.


Men först en bild ute i solen. Det var ett härligt varmt sken den dagen.


Tjoo vaken pigg & lite yster ;)
Jag har köpt den av Polinas Trädgård Hon har så mycket fint! Har köpt en del av henne har alltid blivit väldigt nöjd. Man får mer än man beställd ofta är några fröplantor av växten med oxå verkligen generöst!

Foto: Polinas Trädgård

Anemone ranunculodoides 'Crazy Vienna' så här kommer den se ut så småningom & det rätt snart eftersom den nu står ljust & i ca. + 10. Ser så fram emot det.
TACK för att du kikade in KRAM från mig!

Inga kommentarer: