Igår bakade jag en jättegod & enkel paj. Det var ruskväder & jag var sugen på att baka. Just nu finns det gott om nektarinerna & de är ju goda så det vart valet denna gång. Enligt ursprungsreceptet ska det vara konserverade persikor.
Du behöver smord bröad form med avtagbarkant:
- 2 ägg
- 2 dl. socker
- 2 1/2 dl. vetemjöl
- 4 konserverade persikohalvor
- 2 msk. flagad mandel ( jag tog cocos denna gång)
- 50 gr. smör Lägg smöret i frysen innan då går det lättare att hyvla det.
- Ströbröd
- Vispgrädde
Gör såhär:
- Smörj & bröa en form med avtagbar kant ca. 24 cm.
- Vispa ägg & socker pösigt.
- Rör i mjölet
- Skiva de avrunna persikorna i klyftor.
- Häll smeten i formen
- Lägg i persikorna strö över mandeln
- Hyvla smöret & täck ytan med skivorna/rullarna
- Grädda på nedre falsen på 175 grader i 30 min. OBS! Lägg smörpappper på gallret. Detta för att förhindra att smör som läcker ut genom springformen lägger sig på botten av ugnen.Det blir osigt & det smakar om kakan om man har otur. Så får man göra rent ugnen roligare saker kan man ha för sig.
- Låt svalna något ta av kanterna & pudra ev. med florsocker
Det är gott med mycket frukt så jag brukar lägga lite ovanpå det ser fräsch ut oxå!
Serveras med lättvispad grädde. Snabbt enkelt & gott! Mums!
TACK för att du kikade in till mig en stund! Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.
Här hittar du mig på Instagram helenaiatuna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar