tisdag 7 juni 2016

Trädgårdsföreningen Acchleja

Jag är med i en liten liten liten trädgårdsförening. Vi är 5 st. tjejer som en dag tröttnade på att åka på trädgårdstrippar med våra respektive som är så lagom intresserade av trädgård. Vi bestämde oss för att starta en förening tillsammans. Vi var 4 st. från början med en 'hangaround' fniss. Att antalet är just 5 är för att vi ska rymmas i en bil. Vi åker på 'roadtrippar' till handelsträdgårdar, trädgårdar & mässor. Vi har pyssel & fikaträffar. När vi ses hemma hos varandra så äter vi tårta!
Tårtan ska anspela på dagens anledning till träff. Om vi tex. julpysslar så ska tårtan anspela på det. Är det en vacker ros som blommar ja då är det rostårtsfika som gäller. Tårtorna genom åren har varit fantasifulla! Pressen har ökat på den som har bjudit in & numera tänker man sig för innan man bjuder hem. Ibland är det jättesvårt att komma på hur tårtan ska se ut & vi som blir bjudna hejjar ivrigt på & höjer förväntningarna & pressen fniss
Igår var det dags för en träff. Det var Acchleja Catrin som bjudit in till 'Stenläggningsfika'!

Foto Acchleja Catrin
Foto Acchleja Catrin

När inbjudan kom med denna bild började spekulationerna & förväntningarna genast! Hur i hela friden skulle den tårtan se ut!? Skulle den vara torr & hård? Ja hur skulle den smaka?!

13407010_1228938313797765_2071827038351755987_n

När vi kom dit fick vi ju genast se dagens anledning till träff nämligen en ny stenläggning i trädgården.

13315720_1228938287131101_3786369998820622494_n

Hur snyggt som helst!

�
Foto Acchleja Petra

Känslan när vi satt ner på den nya platsen var snudd på magiskt. En skön avslappnad atmosfär lite medhavskänsla faktist under vingnöten. Här sitter jag med trädgårdsinnehavarinnan. Så då var det dags för tårtan! Förväntningarna var som sagt höga & jag var lite smått oroad faktist ja hm om den skulle vara sådär torr som en stenläggning. Men det var ju helt tvärtom visade det sig.

13339720_1228938277131102_127292248321392017_n

Tada 'Stenläggningstårtan'! Jag blir lika överraskad varje gång över de rara Acchlejornas fantasi. Jag jobbar ju på konditori som biträde & har inte alls samma kreativa tankegångs sätt som tjejerna det är suveräna på att komma på tårtor. Denna var fylld med massor av fräsch frukt & grädde. Stenläggningen var Noblesse choklad. Så enkelt & ändå så raffinerat. Ibland krävs en förklaring till tårtan men denna gång var det ju solklart att det var en stenanläggning på.
Om du vill se fler av våra tårtor kika in på vår blogg där i högerspalten ligger allihopa! --> Trädgårdföreningen Acchlejas blogg Stavningen på Acchleja är det många som undrar över & det är helt enkelt så att det är en blandning av Akleja & våra initialer. Catrin, Carro, Helena, Lena & så har vi vår föredetta 'hangaround' Petra men ett P fick då inte in i efterhand fniss.
Att vara med i en förening är superkul det är nått jag rekommenderar. Vi har alla olika stilar på våra trädgårdar. Var & en trädgårderar efter sin förmåga & tid.
En skapar sin trädgård enligt Feng Shui läran (Petra) någon är daglijenörd & hängiven samlare ( Carro) En har stenkoll på vad växterna behöver för jord & förhållanden för att trivas (Lena) & så har vi en som går på känsla, lust & är superduktig på vackra buketter & arrangemang(Catrin). Så har vi en annan som är trädgårdstok & som ständigt fastnar  i olika växtträsk (jag) . Vi har så kul tillsammans när vi ses!
Vårt motto är :
Hur svårt kan det vara? Det kan man ju göra själv!
Vi har några favorit uttryck som flitigt används!
  • Vad billigt!
  • Vilket fint exemplar!
  • Köp den!!!
  • Tålamod växer inte i denna trädgård!
TACK för att du kikade in till mig en stund. Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.