torsdag 12 maj 2016

Lena Linderholm

Jag är med i 2 st. föreningar. Igår var jag på roadtripp med  Föreningen TRIM En må bra förening för kropp & själ . Det är en mycket trevlig förening! Väldigt lättsamma människor som jag verkligen uppskattar sällskapet av. Ser alltid fram emot aktiviteter & resor med dem. Det är ingen renodlad trädgårdsförening utan vi uppskattar trädgård, konst, trevliga människor, god mat & gofika! Stämningen är alltid avslappnad & ingen är någon trädgårds expert utan vi bara njuter av livets goda ting!
Härom kvällen var vi bjudna hem till konstnären Lena Linderholm som bor i Strängnäs. När mandelträdet blommar då ska ni komma hem till mig sa hon när föreningen firade 5 år & hon var inbjuden på festen.


Nu blommade det & vi for nyfikna dit. Några hade varit där förut men för mig var det första gången.

Lena Linderholm
Lena Linderholm

Här står vi utanför hennes fina växthus. Lena berättar lite om trädgården hur den såg ut när hon & Gösta flyttade dit för 10 år sedan. Huset & trädgården är K märkt.

Målning av Lena Linderholm
Målning av Lena Linderholm

Efter en rundvandring i trädgården där magnolior, tulpaner & körsbär blommade fick vi kika in i huset. Vi började med glasverandan där Lena har sin ateljé. Lenas målningar är så färgglada & man blir riktigt glad av att se dem.

Målning av Lena Linderholm
Målning av Lena Linderholm

Pigga färger! Efter rundvandringen i det fina huset med takmålningar & gamla kakelugnar var det dags för gofika.

'Gofika' är viktigt!
'Gofika' är viktigt!

Mmm så gott! Sitta ner med goda vänner i en härlig trädgård & njuta det kan inte bli så mycket bättre.


Så ett varv till i för att titta närmre på olika stileben.


Det var mysig atmosfär i trädgården & kvällen bjöd tropisk värme nästan. Trötta & nöjda for vi så hemåt med gurkplantor som Lena så generöst delade med sig till alla som ville ha.
TACK för att du kikade in till mig en stund. Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.