lördag 23 april 2016

Zetas


Igår efter trädgårdsmässan åkte vi till Zetas. Dagens höjdpunkt. Det är alltid så himla fint där. Välfyllt med fräscha växter, krattade grusgångar & kunnig personal. Vi åker dit många gånger varje år.  Det är en speciell känsla att komma innan för grindarna där. Jag njuter verkligen av allt jag ser. Upptäcker fortfarande nya växter i visningsträdgården varje gång. Beroende på årstid.

Zetas
Zetas
Här är årstidstorget & där finns allt & massor därtill som man kan önska sig! Allt är färgkoordinerat. Jag var ute efter lite fint till trappen hemma. Vet inte hur många varv jag gick bland allt det fina. Sniffade på gyllenlack & nejlikor om & om igen. Fingrade på galet vackra ranunkler & funderade på vad jag skulle satsa på för färger till en kopparhink jag ropat in på auktion.
Hyacinter, balkansippor & penseér
Hyacinter, balkansippor & penseér
Se så fint arrangemang! Blått är alltid fint tycker jag. Men ingen färg som jag skulle ha till min kopparhink. Jag känner mer för lilatoner & bruna gräs. Eller som min väninna sa : ska du köpa det där gräset det ser ju helt dött ut! Fniss ja jag gillar gräs & särskilt de som ser döda ut ha ha
Gofika
Gofika
Megaviktigt på våra 'roadtrippar' är gofikat! Vi hade tur med vädret & kunde sitta ute i solen & äta lunch. Så vart det fika på det som sagt. Länge & väl satt vi i tystnad eller ivrigt pratandes. Så himla skönt med vänner som man bara kan vara med & sitta tyst utan att det är några konstigheter med det.
Vackert stileben på hemlighuset
Vackert stileben på hemlighuset
Inte heller missade jag ett besök på ett visst ställe för att fota det alltid som vackra arrangemanget därinne fniss. Nöjda åkte vi så hemåt med flera påsar fyllda med väldoftande gyllelack, gräs, peneseér mm & ja 'dä vart dyrt'. Men jag ångrar bara det jag inte köpte!
TACK för att du kikade in till mig. Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.