lördag 28 december 2013

Nått som alla hittills gillat!


Nu laddar jag det är snart nytt år.
Värmde upp inför Nyårsafton med en supergod kräftsoppa.

Enkel att göra det gillar jag.
Alla som vi bjudit på den har bett om receptet & jag har själv fått det.
Den passar väldigt bra till förrätt.
Eftersom vi äter den som huvudrätt tillsätter jag fisk så den blir matigare.


Så här gör jag!

Riv 2 stora morötter grovt.
Bryn det tillsammans med ett par matskedar smör i en stor kastrull.
Ha i ett par matskedar mjöl rör om.
Tag 1 vatten späd ut det i kastrullen med morötterna
2 fiskbuljongtärningar slängs i.
Tillsätt 400 gr Kavli kräftost,2 dl cremefraiche rör & låt putta en stund under omrörning.
Ca. 5 -10 minuter.
Lägg i torsk eller lax i stora "kuber".
Låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
Ha i massor av klippt dill,svartpeppar & cayenpeppar.
Lägg i en burk kräftor (ej spadet) innan serveringen.
Klart!
Det är gott med bröd till med god smakrik ost.

TACK för att du kikade in till mig!
Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.

KRAM
från
mig!


5 kommentarer:

Berit sa...

MMM...det lät gott!!
Ha en underbar dag!!

Carina/I Vått och Torrt sa...

Tack så hemskt mycket för receptet!!! Jag ska stå för varmrätt på nyår och ska göra något med fisk, så detta lät både gott och lättlagat! Tusen tack!
Kram! Carina

Meta sa...

Men du så gott och går nog fort med det gillar jag, ska fundera på det till nyår.Det är så härligt med alla recept som dimper ner här på bloggen
Ha en fin lördag
Kram Meta

Carina sa...

Mmmmmm, den soppan har jag fått hos andra och den är TOPPENGOD!!!Är tyvärr själv alldeles för lat....eller?, för att göra den...men borde egentligen, så god som den är!
/Carina

Törnrosa sa...

Woaw, förrätten räddad! Tack tusen gånger om.
Kram och GOTT NYTT ÅR!
Törnrosa