söndag 30 december 2012

Nyårsdessert tips!

Idag tänkte jag tipsa om en enkel och god dessert till nyårssupén!
Nämligen fryst Cheesecake.
Du behöver :



Philadelphia Cheesecake.
10-12 personer
* Philadelphia Marabou
*3 dl. vispgrädde
* 3 ägg
* 1 tsk. vaniljsocker



Skål 1. 
3 st. äggvitor. Vispa till ett hårt skum med rena vispar.
Tills du kan vända skålen upp och ner!

Skål 2.
 Vispa 3 dl.vispgrädde ganska hårt (ej till smör)

Skål 3.
Tag en lite större skål då allt slutligen ska i denna.

 Vispa 3 st. äggulor och 1 1/2 dl. socker tills det blir fluffigt.
 Vispa sen i Philadelphia osten.
Vänd i den vispade grädden.
Och slutligen vändes äggvitorna i försiktigt.

Häll smeten i en springform.
Ställ i frys minst 6 timmar.

Man kan med fördel göra den dagen innan.
Bara man har folie om så att den inte tar smak av tex. dill eller gräslök
 som kanske finns i frysen.
Vi servering är den godast om man tar fram den några minuter innan.
 Men den smälter fort!


Hackade pistagenötter blir både snyggt och gott.
Mandariner på burk eller hallon är inte dumt det heller.
Fräscht!

Den är verkligen supergod!!!
Har tidigare gjort den många gånger med vanlig naturell  Philadelphia
 men kunde inte motstå att testa den nya Marabou :-)
MUMS säger jag bara!
Nu till nyår kan det ju vara läckert att frysa in i glas eller dessertskålar tänker jag.

TACK för att du tittade in!
Skriv gärna en hälsning det blir jag glad för.
KRAM
från
mig!

12 kommentarer:

sharon sa...

yum!

Hélena sa...

Låter hur gott som helst men har blir det cremé brulée, H älskar att använda brännaren...
Ha det bäst!
Kram Hélena

Tant Otteskrufv sa...

Ditt recept väcker minnen från fredagsmys i sent sjuttiotal. Då gjorde man något liknande med creme fraiche som var nytt och spännande. Och då fanns det frusen citronyoghurt i papphinkar på Konsum...mums :)

Vivishagerom sa...

Denne så virkelig god ut. Veldig lurt å bruken den osten med sjokoladesmak.
Denne må jeg prøve en gang.

Ønsker deg ett riktig godt nytt år!

klem

Anonym sa...

mumsigt

Anonym sa...

Kan gå i god för denna! Supermumsig!!Kram //Sundtorpskan

Lotta sa...

Åhh, livsfarligt att kika in här!! Jag sväller bara av bilderna (eller är det kanske av skumtomtarna som jag har i en låda bredvid mig ;)).
Ha en jättegod nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År!
Kramar

Lotta sa...

Ps! Jag tycker din limefärgade amaryllis kommer väldigt nära beskrivningen jämfört med min 'Lemon Lime' (som är tomteröd!!).
Kram igen

Annika Christensen sa...

Låter gott!
Jag tipsar om arrangemang man kan ha på bordet.
Hoppas du får ett gott slut och Gott Nytt. Tusen tack för alla glad tillrop hos mig under året.
Kram och skål
Annika

Törnrosa sa...

Sicken tur, eller kanske otur, att jag redan har handlat ingredienserna till nyårsefterrätten. För ditt recept låter himmelskt. Men det går ju faktiskt att ha på lut till en annan gång.
Gott Nytt År önskar Törnrosa dig.

Törnrosa sa...

Och ett litet "hej hopp!"

Törnrosa sa...

Underbar kommentar från dig! Som jag skrattade!!! :)