söndag 8 juli 2012

Fy det är vidrigt alltså!!!Snacka om att det är lusår i år!!!
Har väl aldrig sett på maken...


Igår besprutade jag med såpvatten.
Så nu ska de minska i mängd...
 Har så många rosor så kan jag inte spreja alla...
Tar de som är värst så får det bli!

Det är roligt att se småfåglarna äta löss :-)
Får se det positiva i invasionen...

Den mörkbladiga flädern och pärlrönnen är oxå hårt drabbade.
Usch jag är inte 'kräkmagad' men det är lite väl mycke...

Jag hade löss i håret och på kläderna fingarna var alldeles grön/gula när jag var klar.
Blä...Klängrosen 'Seagull' på portalen har klarat sig.
Och den vackra röda 'Scharlaglut' oxå!

Idag blir det 'såpakrig' igen .
Länge sen jag var med i nått vattenkrig :-D
Moha ha ha

TACK för att du tittade in en stund.
Du får så gärna lämna en hälsning.
KRAM
från
mig!

10 kommentarer:

carinaon sa...

Ja, jag har sprutat mina rosor och andra växter också med lusmedel i flera omgångar. Ibland har lusmedlena varit slutsålda i växtbutikerna, så det måste vara ett lusår.
Lycka till med luskriget,
Carina

Anna Vattenkanna sa...

Ja, det är helt fruktansvärt i år. I torsdags var hela luftrummet fullt med löss här i vår stadsdel. Det gick knappast att vara ute. Dottern gick trots allt ut på en powerwalk och var helt svart- och grönprickig när hon kom hem. I hennes hår bara kryllade det - då var det ju tur att det var bladlöss och inte andra löss. Rys... Jag har aldrig sett något liknande till bladlusinvation faktiskt. Lycka till med såptvättandet!

Kram

Vardagens guldkorn sa...

Ja det känns som en något ojämn kamp :0( ichlopichlo äckligt! Har inga nyckelpigor i trädgården heller.....vad beror det på tro....det borde ju vara rena smörgåsbordet för dem! Jaja, kampen fortsätter ;0)
Kram Linda

Anonym sa...

Ja, uuuääääk! De är så äckliga! Jag som var så glad över min fina vita slingerkrasse som jag odlar i en pallkrage, nu är den mer svart än vit. Har aldrig sett så mycket löss! Kram Hanna

Marit sa...

Det er en håpløs kamp mot lusene, men en kan jo ikke gi opp. Mye lus i år,ja...
Klem fra Marit

Cissi sa...

Hejsan! Är här inne och kikar ibland, och nu när vi köpt hus (flyttar 1:a september) så blir det nog ännu mer roligt att gå in och få lite inspiration här! Hoppas lössen försvinner, för de är verkligen vidriga!

Pilgrim sa...

Vi har också haft en del men inte så mycket som ni har. Jisses! Såg att plommonträdet hade blivit invaderad men att nyckelpigorna och deras larver hittat dit.
Lycka till med krigsföringen!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Kia sa...

Ojdå, det var en hel del!!
Hoppas du vinner såpakriget.

Ha en skön söndag!
Kram Kia

Tant Otteskrufv sa...

Jag tror att fåglarna tycker såpspriten smakar lika illa som vi.För att de inte ska sluta äta löss så har jag övergått till mekaniska bekämpning.Plasthandskar och en trasa. Kläm, torka av.
Men det finns ju det som är roligare...

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Håller helt med. Vidrigt är vad det är. Har aldrig varit med om ett sådant ohyreår som det är i år. Löss av olika slag, vita flygare och larver. Gärna alla på samma ros också.... Men inte bara rosor drabbas som du säger. Har sprutat med såpvatten som aldrig förr, nypt larver varje dag och klippt av grenar och blad som bara är för mycket angripna. Vet inte vilka angripare som är värst egentligen. Men allra tråkigast blir det ändå av vita flygare tycker jag. Hur kul är det med en rosenbuske som har vita blad??? NOT. Men glupska larvers framfart är inte roligt det heller. Men dem har man ändå en chans tycker jag att nypa bort, om de inte är för små. Nä usch och fy för all ohyra i år. Var kommer de ifrån egentligen??????? Vad är det som har varit extra gynnsamt kan man undra.

Lycka till med utrotandet!!!!

Kram
Charlotte