lördag 4 november 2017

Förvaring av frösådder under vintern.

I höstas när fröna från rosenvialens fröskidor mognat så samlade jag in frön. La dem i blöt ett dygn & sådde i kallväxthuset i kruka. Detta är en vild växt. Men den är så söt att jag vill ha den i trädgården.

Här en bild på den från min Instagram Visst har den en fin färg 😍  Eftersom den är vild så ska jag sätta den på nått ställe i trädgården som har en lite vildare touch.

Farmor Brittas pall med vaxduk står i växthuset.

Fröna grodde efter en tid. Jag hoppades de skulle hinna bli så stora att jag kunde plantera ut dem under senhösten. Men tiden går & jag inser att det inte blir så. De växer sakta. Kanske gör de det eller så beror det på att det inte är så varmt & tillräckligt ljust.


Funderar på en lösning.... luktärter är ju känsliga om rötterna. Kan det vara samma med denna vilda släkting. Hm jag bestämmer mig för att inte plantera ut dem & inte heller plantera om i större kruka. Vill inte störa rötterna.


Tar därför en större kruka som jag häller jord i botten på. Ställer ner vialsådden & fyller upp med jord runt omkring.


Så avslutar jag med att bädda in den med löv. Nu får krukan stå bakom växthuset med de andra krukorna. Massor av löv blåser alltid dit & det blir ett bra täcke för dem.
TACK för att du kikade in. KRAM från mig!

Inga kommentarer: