söndag 15 oktober 2017

Klä in växter inför vintern.

Här kommer en uppdatering av förra årets inlägg om hur jag klär in in växter som ska vinterförvaras ute. De som jag är extra rädd om & verkligen vill ska klara sig. Sånt som sitter i kruka året om år efter år. Denna/dessa metoder funkar utmärkt. Allt klarade vinter utan några som helst problem. I våras tog jag bara bort bubbelplast & frigolitplattorna de stod på. Samt grenarna & löven jag täckt jordytan med. Så här gjorde jag då!
Inlägget är alltså från förra hösten.
🍁 🍂 🍁 🍂  🍁 🍂 🍁 🍂 🍁 🍂 🍁 🍂 🍁 🍂 🍁 🍂 🍁 🍂 🍁
Jag har nu 'klätt' träden som sitter i kruka för vintern. Vinteroverallen är på så att säga. Det är ett lärkträd & en avenbok som sitter i kruka & ska göra så i några år. De behöver lite extra skydd över vintern då de ska stå utomhus. Jag har ju växthus. Men dessa har ett prydnads värde i trädgården under vintern.

SONY DSC

Till lärkträdet använder jag ett gammalt liggunderlag & en jutesäck. Rep & tallbarr. Samt frigolitplatta.

SONY DSC

Liggunderlaget klipper jag mitt itu & lägger in de 2 delarna i säcken & viker den på längden.

SONY DSC

Så virar jag den runt krukan & knyter repet runt. Ytan täcker jag med tallbarr.

SONY DSC
Root Pouch är tillverkad av 100% återvunnet material. De är miljövänliga och slitstarka. Den låter överflödigt vatten rinna ut och ger växtens rötterna möjlighet att andas och växa. De kan planteras direkt i jorden.Efter 4-5 år är den helt nerbruten.

Avenboken ställer jag in en odlingsäck av återvinningsmaterial en ' rooth pouch' Lägger bubbelplast runt krukan. Jorden täcker jag med löv & grenar så att de ej blåser bort. Jag har haft mina 'rooth pouch' i många år nu. Planterar direkt i dem eller har dem istället för ytterkruka. Ett år hade jag dem i växthuset med tomater i. Funkar jättebra även till övervintring av växter. De finns i många storlekar. Jag tycker de är bra & snygga!

SONY DSC

Så placerar jag dem på frigolitplattor. Fatet ska bort krukan ska inte stå i vatten i vinter.

SONY DSC

Sen är det bara att ställa dem vid en husvägg eller liknande.
TACK för att du kikade in till mig en stund.

Inga kommentarer: