torsdag 6 juli 2017

Föreningen TRIM

Igår kväll var jag på trädgårdsvisning med
Föreningen TRIM Trädgårdar i Mälardalen En Må Bra Förening För Kropp & Själ Vi var bjudna hem till Solveig som är ny i föreningen. Modigt av henne att bjuda hem oss innan hon riktigt visste vilka vi var fniss ;) Trädgården var STOR! Väldigt generösa ytor. Allt inhägnat med viltstängsel med det såg man just inget av. Som ni då förstår ligger den på landet. Hon har visat den förr då när det var Tusen Trädgårdar.
Förväntansfulla steg vi ur bilarna bland ekar som solen silade sina strålar igenom.
Uttdrag från Tusen trädgårdar:
"Stor trädgård på landet med surjordspartier, mossträdgård, stenpartier, bäck och mycket sten. Många träd som till exempel kejsarträd, ginkgo biloba, tulpanträd, tupeloträd, maackia med flera. Förutom träd och buskar är hosta, pion, clematis, saxifraga och gentiana mina favoriter."
 
 

Väl inne i trädgården var det första vi möttes av det stora fina växthuset. Där odlar Solveig tomater, paprika & vindruvor mm Härlig atmosfär därinne kan jag berätta. Utsikten vätte över stora bördiga åkrar som nu badade i kvällssol underbart!


Jag upplevde det som om det var trädgårdar i själva trädgården. Om ni förstår den var så stor & när man gick runt så kom man in i ja mindre trädgårdar :)


Många fina blickfång fanns det.


Smidespergolan var som ett smycke mitt i trädgården.


Ett svalkande inslag med vatten. En clematis slängde sig sådär charmigt över murens kant. Ormbunkarna var många i denna trädgård. Flera varianter än jag sett förut.


Efter vi vi vandrat runt i trädgård. Fastnat vid olika träd, rodgersior den vackra pionen 'Christina' & de många fräna ormbunkarna så bjöd Solveig på fika. Now we are talking gofika alltså!!! Det är ju megaviktigt med TRIM fikat :D
TACK för att du kikade in. KRAM från mig!

Inga kommentarer: