onsdag 29 mars 2017

Kantjärn

Förra året tog vi bort alla slipers som omgav våra planteringar på framsidan av huset & vid bodegan. Det var de sista. Genom åren har vi gjort oss av med övriga i trädgården.Istället har vi lagt marktegel som grävts ner lite. Så kan man gå med gräsklipparn & låta hjulet rulla på kanten. Man slipper trimma & det är skönt. Det har funkat skapligt.


Men här vid pergolan är det hög nivåskillnad. Vi släntade av & tänkte att det kanske går bra ändå. När det sen regnade så rann ju såklart jorden ner på markteglet. Då planterade jag låga nävor för att binda jorden. Det var en sån där qvickfix jag fick för mig en dag att det skulle bli bra.


Men som sagt nivåskillnaden är väldigt hög & markteglet är täck av jord nu igen så vi funderade på om det inte vore bättre med kantjärn?


Sagt & snabbt gjort faktist! Vi gillar ju rostigt så valet av kantjärn var inte svårt. Det vart Corten de rostar snabbt det precis vad vi är ute efter.


Så fort vi fick hem dem så satte vi fart. Dirren är med såklart alltid :D


Nyfiken hund alltså det luktar ju mumma när man rotar runt i jorden :D


Vi valde att behålla markteglet & bankade med gummiklubba ner järnen längs med dem. Jag kände direkt att det skulle bli bra.


Så var det bara att fylla på jord.


Sen var vi klara :) Det var jättefint & jag är så nöjd så! Nu funderar vi på om vi inte ska sätta kantjärn runt fler planteringar. Det finns lite högre oxå om man vill ha det eller andra material kanske koppar som är så snyggt ju! Jag kikar in på  Ojop Garden's  hemsida igen & funderar lite till :)
TACK för att du kikade in KRAM från mig!

Inga kommentarer: