tisdag 23 augusti 2016

Vattnar & vattnar.

Nu är det riktigt torrt i min trädgård. Inte bara perenner börja fara illa utan buskar & träd slokar oxå.

SONY DSC

Vi har kommunalt vatten & egen brunn. Så vi vattnar när det behövs. Jag försöker vattna i förebyggande syfte men när det är så här torrt så skulle jag behöva vattna hela tiden. Så fort jag är klar i ena änden så är det dags att börja om & så mycket vatten har vi nog inte i brunnen. Så det blir till att prioritera trots att jag lider när syrenhäcken slokar så kommer den klara sig ändå.

SONY DSC

Det ser trist ut men vattnet behövs på andra buskar tex. magnolior, hortensior. olvon mm Mullbäret 'Mulle' som är på bilden. Ger så mycket skörd under lång tid så den vattnar vi säkert en gång i veckan.
Så nu är bara att börja släpa fram slangar. Det är lite jobbigt tycker jag tungt & knöligt men det får gå vatten måste trädgården ha. Jag använder sällan vattenspridaren eftersom perennerna blir så tunga & fula av vattnet. Går runt & punktvattnar med slang istället. Det tar tid & är avslappnande att ägna tid åt. Ibland lyssnar jag på ljudbok under tiden. Andra gånger så står jag bara & reflekterar över tillvaron lyssnar på fåglarna & njuter.

SONY DSC

På framsidan har vi vatten på 2 ställen. På kortsidan av huset en vattenpost & så en på baksidan. Himla praktiskt att ha det så! I flera år har jag tänkt skaffa nya slangar då de  är så fula & det blir veck på dem hela tiden så irriterande . Inte nog med det de är alltid är lite för korta morr Aja det man ska inte klaga jag bär vattenkannor oxå & tänk om man bara skulle vattna så...
Nu har jag hål i slangarna oxå då vår vår boxervalp gärna hjälper till på sitt vis. När jag släpar fram dem så hänger han i andra änden  & tuggar fniss Nu måste jag skaffa nya ingen återvändo!
TACK för att du kikade in till mig en stund. Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för!

Inga kommentarer: