onsdag 10 oktober 2018

Växter i kruka under vintern behöver en ytterrock!

Nu har jag bäddat in lärkträdet inför vintern. Planterade om den så den behövde ny vinterrock ju 😁

 
Den har bott i kruka ett par vintrar redan. Det har gått finfint! Förra gången tog jag ett liggunderlag som jag klippte till & svepte in i säckväv för att det skulle se snyggt ut! 
Den ´vinterrocken´har sedan suttit på året runt.

 
Denna gång har jag kommit över en fiffig ´skumplast´! Man plockar ju åt sig när möjlighet finns 😉 Tänkte att den är ju super med dessa ´tunnlar´håller isoleringen extra bra tror jag. Klippte till den till rätt höjd. Så tog jag ett nytt stycke säckväv & rulla in den i.

 
Så ett grovt rep så var det klart! Med andra växter som vissnar ner under vintern tex. ormbunkar & gräs så gör jag så att jag sveper in dem i bubbelplast & så ställer ner dem i en annan större kruka bara. Så står de mot en vägg hela vintern. Men det får vänta lite till för ingenting har frusit eller vissnat än.

 
Här får den stå på samma plats året runt. Detta var första året den fick små kottar så fina när de kommer om våren. Röda små bollar 😍Efteråt satt jag & Dirren & njöt i solen en bra stund. Jag drack kaffe & bara hade det bra 😌 Dirren har börjat med att sitta på stolar han är helskön 💕
TACK för att du kikat in. KRAM från mig!

2 kommentarer:

Veronica sa...

Bra tips hur man kan göra. Det är då smart med odling i kruka men ibland blir man osäker på om de klarar vintern okey.
Men detta är ju finemang 😊

gardenpot sa...

vilket fiffigt tips, det ser supermysigt ut med juteväven runtomkring, verkligen vintergulligt. kram