torsdag 2 mars 2017

DIY-Chalk Paint

Jag har länge velat testa att måla med Chalk Paint. Och det är ju kul med DIY projekt.
Det här skåpet fick vi av en vän för många år sedan. Det är ju väldigt mörkt om man jämför med alla andra möbler vi har i vardagsrummet eller hela huset med för den delen. Men kan man verkligen måla ett gammalt skåp? Nu har några år gått & vi känner att jo det kan man om det förhöjer skåpets utseende & om inte värdet på möbeln är för stort såklart. Vi har nu pratat med en antikhandlare & han sa att det inte har ett stort pengavärde. Så då slog vi till. Skåpet har känts som elefanten i rummet om man så säger ;)


Färg beställdes hem vis nätet & vax 2 olika av det för att få till en sliten slutfinish. Vi gillar ju lite 'shabbigt med chict' :D  Först rengörs möbeln med målartvätt som vanligt.


Såklart är Dirren med & 'hjälper till' ;)  Så nyfiken jämt.


Men han orkar inte hur länge som helst fniss


Jag var ju tvungen att testa att måla men det var 'han den ende' som målade det mesta jag ska inte ta åt mig den äran. Färgen är lätt att måla med tycker jag. Men det var mycket detaljer på just detta skåp så det tog lite mer tid. Färgen torkade supersnabbt.


Ett lager färg räckte. Den är dryg & torkade snabbt. Så var det var bara att börja med vaxet när skåpet var färdig målat.. Först 'clear vax' för att få fram ett djup i färgen & det tog liksom udden av 'kalkstens' känslan.Den las på med sån här pensel & sen 'putsade' man in den jämt med en trasa. Sen det svarta vaxet på detaljer vi ville framhäva. Eller ställen som man vill ska se slitna ut.
Det var nu det började hända grejer. Om det vart för svart tog man clear vax på området & gnodde lite extra där. Jättekul att jobba in vaxet!


Så nu är skåpet klart vi är så nöjda så! Det här var så roligt & vart så fint att vi nu beställt mer färg & vax. Fler möbler i vardagsrummet ska målas. Vart ska detta sluta känner jag fniss som börjat fundera på vad jag har ute som som skulle behöva lite färg.
TACK för att du kikade in. KRAM från mig!
--> Här finns en film från Instagram när det det svarta vaxet gnos in Klicka här! 

Inga kommentarer: