tisdag 26 juli 2016

Reportage i Drömhem & Trädgård!

Här kommer ett tidningstips i värmen. I senaste numret av Drömhem & Trädgård finns det ett reportage från min trädgård! Den har nu funnits i handeln ett tag & så skynda att köpa den innan nästa nummer kommer ut 4 Augusti. 

SONY DSC

Marie Onäng har skrivit & Malin Björkholm har fotograferat. Det känns jättekul för de har verkligen lyckats fånga min trädgård & hur jag tänker på ett bra sätt. Jag känner igen mig fniss
Extra kul oxå att de superoranga vallmona är med på bild NOT! Ha ha som jag kämpat med att utrota dem jag har nu gett upp. Jag skulle mer än gärna ha dem på en plats där de kan sprida sig men att jag en gång i tiden planterade en liten rot i en plantering är obegripligt. Hade jag tänkt mig för hade jag inte gjort det. Tror inte jag förstod hur de spred sig faktist. Minsta lilla rot som blir kvar i jorden blir till en ny planta. Som ett ogräs alltså inte kul. Det finns många andra vallmo med pålrot som jag skulle valt men det gjorde jag inte ... aja så är det nu inget att göra mina försök att gräva bort dem har resulterat i spridning. Så nu har jag slutat med det.
Jag skulle råda alla som funderar på att plantera in en invasiv växt att tänka sig för både en & två gånger. Det är lätt att när man vill skapa något snabbt att man väljer växter som sprider sig bra. Så tänker man att de kan jag ta bort senare & ersätta med annat. Det är inte alltid som det går faktist. Jag vet med mig att jag sagt när jag blivit varnad för växter att : det gör inget att de sprider sig. Det är bara bra. Den är ju så fin.
Jag har inte lyssnat & har faktist fått ångra mig flera gånger.
TACK för att du kikade in till mig en stund. Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.

Inga kommentarer: