onsdag 4 maj 2016

Sticklingar

Just nu är det massor på gång i trädgården. Hur mycket skoj som helst att göra. Vet inte vad jag ska ta i tu med först?! Men så fler frön bör jag göra snarast. Så det börjar jag med. Sen så ska jag ta fler sticklingar på perenner. Det känns som en bra start på dagen i trädgården.

Sticklingar
Sticklingar

Kantnepeta & Veronica är lätta att ta sticklingar av. Jag brukar göra det när de vaknat till & börjat växa lite. Antingen sätter man toppsticklingar i krukor med såjord eller så som jag gillar att göra sätta dem i små flaskor eller vaser. Då har jag koll på dem & dessutom är de en prydnad. Jag klipper sticklingarna ovan ett bladpar. Sen när de sätts i vas eller jord klipper jag av dem under ett bladpar för det är där där som rötterna bildas.
Axveronica Veronica spicata i ena flaskan till vänster  & Kantepeta Nepeta x fassenii Lamiaceae med lite ludna blad i de 2 till höger. Nu är det dags att plantera dessa i krukor. Det tycker jag är bäst för att inte glömma bort att vattna dem. När de sen toppas kan jag sätta dem i vatten & på så vis får jag ännu fler plantor. Det är lätt & sparar massor av pengar. Dessutom är det roligt! Andra perenner jag tagit sticklingar av på detta vis är phlox, kärleksört & mynta tex.
TACK för att du kikade in till mig en stund. Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.