söndag 29 maj 2016

Mors dag!

Idag är det Mors dag. Min mamma vill inte ha någonting annat än en bukett liljekonvaljer. Så Dirren & jag var ute & plockade i morse. I ett alldeles förtjusande vårregn aja... det var sådär lagom förtjusande om jag ska vara ärlig det mer hällde ner ...
Men vad gör man inte ? 'Den ömma modern' ja hon kallar sig så, ska sina liljekonvaljer ha! Undantaget är om de blommat över vilket har hänt men annars så är det så bara.
Blommor till mor
Morsdags bukett
Lathyrus linifolius Gökärt ska det oxå finnas i buketten. Den var snudd på överblommad med jag tog några ändå.

SONY DSC
På det här bordet har vi lagt mosaik av Farmor Brittas porslin som vi fått efter henne. Den servisen hade hon i sin sommarstuga enkelt & fint men inget av värde. Vi kände att vi nog hade tillräckligt med porslin. Men istället för att det skulle skänkas bort tog vi emot det efter hennes bortgång. Det är 'han den endes' farmor & hon hade sin stuga i samma område som vi bor i.
SONY DSC
Bordet fick vi oxå det var mörkbrunt men i övrigt ett användbart bort. Det målades vitt & så krossade vi porslinet & satte igång med skapandet. Det var tufft att slå sönder det man gör inte så liksom.... men det är så roligt att ha både bordet & servisen kvar. Hur vi gjorde för att fästa mosaiken minns jag inte för det var så många år sen. Men sånt finns ju beskrivningar på. Det står inne på glasverandan året om & passar fin där! 
TACK för att du kikade in till mig en stund. Trevlig Söndag!