fredag 29 april 2016

Trädgård i kruka

Mer trädgård i kruka inspirerad av Annika Christensen. Och hennes fina bok Trädgård i kruka den är bara så bra! Innan jag läste den så satte jag 1 växt i varje kruka. Hade så svårt för att mixa olika växter.

Gyllenlack, bukettviol, primula 'Garryarde Guinevere', rococo pensé
Gyllenlack, bukettviol, primula 'Garryarde Guinevere', rococo pensé

Nu kör jag på med ett åringar blandat med perenner. Gyllenlack är första året för mig. Den har Annika pratat så varmt för & när jag fick känna doften så var det kört. Här har jag blandat färger som jag inte heller kunnat tänka mig men nu så går jag  ' al in ' på känsla bara.

Viola (Cornuta-Gruppen) 'Molly Sanderson'.
Viola (Cornuta-Gruppen) 'Molly Sanderson'.

Varje år köper jag violen 'Molly Sanderson' den får ofta mjöldag hos mig längre fram när värmen kommer så den får ' bo' själv. Jag brukar använda fjolårsgräs i krukorna men i år fick jag lust att använda gamla löv.

Trädgård i kruka Annika Christensen & Ulrica Otterling
Trädgård i kruka
Annika Christensen & Ulrica Otterling

Så till den fina boken som inspirerat mig. Jag gillar formatet & kvalitén på pappret. Så har den så fina tecknande inslag. Bilderna är såå fina & boken är indelad årstidsvis med tex. vårinspiration & sen vad man kan ha i vårkrukorna. Den handlar om jorden man behöver & såtips. Man kan ha så mycket mer än blommor i sina kärl, krukor, lådor mm. Grönsaker eller kryddor är perfekt. Bärbuskar, vårlök eller varför inte träd.Trädgård i kruka helt enkelt! Ett citat ur boken som jag tycker stämmer så bra är
" Det är när man lär känna växterna som kärlek uppstår och man får nya favoriter som man inte vill vara utan "
Annikas blogg hittar du här -> Naturliga Ting
TACK för att du kikade in till mig en stund. Lämna gärna en kommentar det blir jag glad för.