onsdag 18 mars 2015

Utlottning av biljetter till Nordiska Trädgårdsmässan!


Jag har fått möjlighet att lotta ut 2 biljetter till 
Trädgårdsmässan!

 Bild : Stockholmsmässan

För att delta skriv i kommentatorsfältet & berätta om hur din drömbalkong skulle se ut!

Bild: Stockholmsmässan

Skriv alltså :
Vilken känsla/stil är du ute efter.
Vilken färg/färger satsar du på i år.
Vilken grönska eller krydda du bara måste ha varje år.
Alla som vill får vara med !
Ni som ingen blogg har kom ihåg att skriva er mailadress.

Jag kommer vara där på torsdagen som vanligt!
Längtar redan! 

Vinnarna presenteras måndag 23 Mars
Biljetterna skickas via mail i  pdf format.
Lycka till!

TACK för att du kikade in till mig!
Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.
KRAM
från
mig!

25 kommentarer:

Meta sa...

Ska du dit? jag är där på fredag Kanske vi ses då. Jag har en biljett redan
Ha en fin mitt i veckan
Kram Meta

Anonym sa...

Trädgårdsmässa biljetter!!Min trädgård sku ha rohdendron låga mörk röda o vita pysslingkrage! Fairy rosor i ett helt land!!Mycket solrosor olicka färger och Dahlior i samma färg!!

Karoline sa...

Min balkong kommer att gå i blått, vitt och grått denna sommar. Jag är ute efter en sval och sofistikerad känsla. Balkonglådorna kommer därför bestå av vit kaskadpelargon, blå lobelia och njurvinda. En större låda kommer stå på golvet med köksväxter såsom koriander, salvia, basilika och gräslök. Det blir nog min drömbalkong just detta året iaf:-)

Anonym sa...

Ups såg nu att de sku va på balkongen tar bort land och sätter i stora krukor Fairy rosoroch resten stora fyrkantiga rottinglådor med övriga och snöflingor i amplar 4 st rosa!!Sen vill jag ha en örtampel och en stor låda med dill persilja sallad i olicka färger bara att plocka och äta från balkongen!!Ett ämbar med förodlade potatis !!Har stor balkong!

Anonym sa...

Solhatten ska på i "lilla medelhavet" :) Vitmålade väggar, medelhavsblå detaljer, krukor i zink och terracotta, aloe, kaktusar och andra krukväxter får komma ut i det fria och tillsammans med ett litet silverpäronträd skapa stämningen. En klematis längs ena väggen får det också bli, det är ett måste!

ann.hallen33@gmail.com

Rost och rädisor sa...

Tyvärr blir det ingen resa i år, men hoppas du visar många bilder så småningom.
Allt gott
Anette

Camilla sa...

Min balkong ska vara rosa och blommande i år! Jag kommer ha en hylla i flera plan med örter såsom basilika, persilja och koriander! Jag har en perennkruka med en ros i som verkar leva!

Anonym sa...

Min balkong ska vara galet färglad med bla många sorters palettblad och pelargoner blandat med kryddor. Varje år måste jag ha japanska lönnar och baljor med vatten som akvariefiskarna har semester i ;)
Med vänlig hälsning Linda
linda_ferret@hotmail.com

Anonym sa...

Känslan på min drömbalkong skulle vara självhushåll. Allt ska gå att äta! Ruccola, olika sallater, krasse i gult, orange och rött till salladen. Vita vallmon Elka (papaver somniferum) - vacker i alla stadier och ger frön till brödet. Gurkan Arboga Vit som får slingra sig uppåt ena väggen. Chili förstås, orange Bulgarian carrot och blodröd Vampire. Röda körsbärstomaten Principe Borghese får växa längs den andra väggen. Italiensk storbladig basilika, i salladen eller till pesto måste jag ha. Till sist ampeljordgubbar till efterrätt!
lou@kalkugnstorp.se

Anonym sa...

På min sinnenas balkong ska finnas utrymme för avkoppling: Det ska finnas bambu som silar solljuset och rasslar lugnande när jag vilar i hängmattan. Det ska finnas solvarm trall och en liten vattenspegel att doppa tårna i. Växterna ska vara mjuka att ta på och dofta gott: På våren dvärgsyren och mitt i sommaren heliotrop, lavendel och citrontimjan. Färgskalan ska vara lugnande gröna, grå och lila nyanser. (hannis.nylen@gmail.com)

Berit sa...

Klart jag vill vara med om utlottningen :)
Min drömbalkong ska innehålla både ätbart och ögonfägring, en massa rost och framförallt sköna stolar så jag kan sitta och njuta både i solen och kunna sitta ute och äta med goda vänner.
Ha en underbar dag!!

Anonym sa...

Jag vill ha en prunkande balkong som utstrålar "More is more"! Den ska ha alla regnbågens färger och massor ätbara växter. Mynta är favoritkryddan och lätt att odla också! / Nybörjarodlare med ambitioner, Lee

Yellowflower75@gmail.com

Christina Andersson sa...

Min känsla och stil går åt det romantiska och med gamla blomster.Vill också få in lite rustikt med medelhavskänsla med små rum i in trädgård. Gärna konstruktiva lösningar med portaler, pergola och olika markbeläggningar. Mitt växthus är också under uppbyggnad i romantisk stil
Jag älskar många färger men mycket rosa och blålila blir det i år.
Viktigaste kryddan för mig är Basilika och vitlök.
Jag längtar till mässan för att få inspiration och köpa med mig lite av varje hem. Hoppas vi ses
Christina
une.andersson@telia.com

Bettina Bäck sa...

Klart jag vill vara med och tävla:
Min balkong skulle vara pastellig, glad och galen!

Anonym sa...

Ja jag vill såklart vara med och ha en chans!

Nu har jag ingen balkong, men om jag ska drömma så blir det en balkong som är inspirerad av köksträdgården. En lummig känsla med mycket blad och växter med smarrigt ätbart. Tomater i alla former med massor av doftande kryddor som härlig basilika, timjan och salvia. Färgtemat skulle var grönt helt enkelt!

min mejladress är malinn.hill@gmail.com

Anonym sa...

Min drömbalkong kommer vara ordentligt lummig av massor av växter att "krypa in i", en känsla av att vara någon annanstans, med dofter, höjder och färger som skapar känsla och ro. Jag skulle jobba mycket med det gröna för det skapar lugn och några få färger som inslag som gå går i lila och blått. Växter som går att äta och förädla är självklart! På en liten yta som en balkong vill jag maxa möjligheten att odla till min matlagning! Den grönska eller krydda jag bara måste ha varje år är alla former av klängväxter, olika ärtor och bönor, klematis och vildvin tex. Jag älskar att se det som klättrar! Jag skulle dessutom inte klara mig utan min örtodling där jag odlar särskilt mycket persilja, som jag älskar! Perfekt till matlagning, att äta som den är och att frysa in till vintern!

Jag hoppas på att få mycket inspiration på mässan i år, årets höjdpunkt! =)

Mvh Malin
ztefi@hotmail.com

Anonym sa...

Vill gärna vinna! Min balkong skulle va lummig och grön . Någon klätterväxt och gärna lite gamla rostiga grejer.Kram Gunilla

Guma_347@hotmail.com

Anonym sa...

Jag har stor inglasad balkong som jag utnyttjar maximalt. Även detta året kommer den att gå i "djungelstil" och färgerna som kommer att dominera är vitt,syren och lila. En tomatplanta hör till!
Glada vårhälsningar Jenny-Anne (epost jenny-janne@hotmail.com)

Anonym sa...

Romantiskt!
Rosa!
Sockerärtor!

Annika Nilsson
aneritrea@hotmail.com

Anonym sa...

Om jag vann biljetter skulle det bli min första trädgårdsmässa och dessutom som ny husägare med en trädgård som inte direkt fått den kärlek den förtjänar av tidigare ägare, helt enkelt jag behöver massa tips för att komma igång ! Jag gillar den romantiska stilen i trädgården med rosor och pioner.
annica@flinkens.com

amber sa...

Vattenblänk, små stenar, iris. Vit wisteria, minikiwi, klematis, alunrot, lammöron, jätteverbena, gaura lindheimeri, daggsalvia, jordgubbar, silverpäron njurvinda och lavendel. Allt i olika gröna, silvriga, blå, rosa toner. Hortensia såklart. I hörnet en bambu som silar ljuset genom bladverket. 1 litet gräs som rasslar i vinden. Sand på golvet vid vattenblänket och en/två sköna fåtöljer. Silvriga lyktor. Örter att locka fjärilar med och använda i mat och te. Dofter...

Tina sa...

Jag vill gärna ha en balkong där jag kan sitta och slappa av med kaffe och tidning på morgonen innan huset vaknar, upptäcka blommor, och ätbara saker med barnen under dagen och njuta en glass en min Kära Emil på kvällen. Jag vill ha blommor, buskar och soffa där jag kan sitta och upptäcka små ändringar hos växterna och bara njuta av att minuterna tickar iväg...

Anonym sa...

Min drömbalkong skulle få vara en oas med massor av grönska, mer grönska än blommor.Skulle ställa ut mina fikusar Tomatplantor, kryddor, Jag skulle dock ha två balkonglådor med färgstarka blommor (Tagetes eller Penseer) och bladväxter till det som hänger.
Persilja och basilika är två kryddor, som jag absolut inte klarar mig utan i matlagningen, de är ett måste.
En bekväm soffa med förvaring, litet bord och mjuka stolar med sköna kuddar och zinklyktor skulle vara mysigt att ha på balkongen förutom all grönska. Elisabeth.nilhsson@outlook.com

Johan sa...

Hej!

Mitt krypin blir nog en känsla av Italiensk landsbygd.
Med tujor, lagom höga solrosor och klassiska kryddor som rosmarin och lager så tål hela härligheten värme och sol. För visst blir det väl en lika bra sommar i år som vi hade i fjol😃.
Även om det inte är italienskt måste jag alltid odla mynta. Bara för att det är sååå gott!

Johan (johsod@hotmail.com)

Anonym sa...

Hej! Va kul det skulle vara att vinna! Jag gillar den romantiska, lantliga stilen, i färgerna rosa och vitt, med nåt inslag av gult som lyser upp :) , och så grönt såklart!
Tänk en sida på balkongen med spaljé med klätterhortensia (som hålls i lagom proportioner), klätterhortensian är fin året runt! Sen tänker jag mig i nuläget rosa penséer (violer) , ihop med murgröna i balkonglådor. En stor zinkbalja med majkrage (vårkrage) med sina gula blommor och sitt fina bladverk! Väggamplar med rosa och vita grusnejlikor. Rosa förgätmigej och vita pärlhyacint i små krukor. Finns så mycket fint att välja på! När det gäller kryddor håller jag mig till det enkla, gräslök som jag och barnen kan klippa av :) , kanske även basilika :) . Mvh Therese (terrejosefsson@hotmail.com)