fredag 10 december 2010

Julstjärna hemma hos mig?Ja ja den ligger nog i komposten snart...


Ja håjaja vad har tagit åt mig i år då?!
Har köpt en julstjärna..
Minns inte när jag gjorde det senast många år sedan iaf.
Visserligen är jag blommansvarig på mitt jobb så en och annan röd stjärna har jag tagit död på.Mest för att jag inte gillar dom så mycke och då kommer jag inte ihåg dom...
Pelargonerna däremot som jag bidragit med dom frodas nått enormt i de svala fönstrena vi har(eller varför inte säga som det är dom är svinkalla)

Hyacinter och amaryllis är mina favoriter till jul!
Och ja mossan....hade varit fint men jag vägrar  köpa!
Det får räcka med att till 2:a advent så köpte jag vitmossa(skamligt)går ju i skogen varje dag nästan.Men det var att välja mellan att ta bort ljusstaken eller köpa den där vitmossan och valde då jag att köpa(baske den där snön)

Den här fina zink 'krukan' fick jag av den'Ömma Modern' blink ,blink....
Törs mig inte på att översätta den franska texten .

MAISON
DE LA
BELLE JARDINIÈRE

Varmt tack till er som tittar in och lämnar en kommentar det är så roligt att läsa!

4 kommentarer:

NataljaOblonskaja sa...

Har också för kallt och dragit vid fönstrena för julstjärnor så hamnar de där slokar de snart. Annars gillar jag dem och brukar ha många, både röda,vita, rosa OCH glittriga. Ja, lite osmakligt, men till jul får man verkligen utlopp för glitterådran :).
Mossa skulle jag behöva mer av, så jag plockar den på stora stenar, inte alls den jag vill ha, men den är åtminstone grön.
Men snön kom ju ovanligt tidigt iår, inte trodde man väl att den skulle ligga kvar så här länge som den gjort heller.
Ha en skön helg!
Camilla

Hildas Hem sa...

Varför inte fråga vänner och bekanta, som fixat vitmossa (fönsterlav) i tid och som har över...

Trevlig helg

Katarinas trädgård sa...

Jag gillar egentligen inte heller att behöva köpa mossa, men jag vill inte vara utan! Hyacinter och amaryllis kan man inte vara utan, men jag kommer inte heller riktigt överens med julstjärnorna...
Kram,
Katarina

Annelie sa...

Oj så mycket spännande jag missat.
Älskar dina fuchsior av zink, jättefina är de.
Tyckte inte om dem speciellt när jag var yngre, likaså begonior och pelargoner. Alla dessa tyckte jag var gammmaltantblommor. Måste ha blivit en gammal tant själv, för nu älskar jag dem. Kul hur du jämförde dem med en ballerina, kan faktist föreställa mig det också.
Hyacinter älskar jag att ha till julen, men jag har inte hittat min favvofärg vit i någon affär, gaahhh!!! De luktar ju så gott.
Brukar döda julstjärnor också, de är så himlans känsliga till mit oregelbundna vattnande. Men jag hade en förra julen som levde fram till maj, då slängde jag den.

Ha en trevlig helg,

kramar Annelie