söndag 7 januari 2018

Camelia & Rosa Chinensis 'Mutabilis'

Nu har den första camelian inne på glasverandan börjat slå ut. Knopparna har tagit lång tid på sig som vanligt. Men väl värt att vänta på.


Först ut detta år är den röda. Det syns inte på bild det är en svår färga att fånga. Men djupt röd är den.


En och annan strimma vitt finns däri oxå. Det är en härlig tid som börjar nu. Många fler står i knopp. Så jag har mycket att se fram emot under en lång tid. Blommorna håller länge & med den tid det tar för en knopp att växa fram & innan den slår ut så är det en långvarigt skådespel.


Rosa Chinensis 'Mutabilis' blommar vidare i stort sett oavbruten inne på den svala glasverandan. Inte så rikligt & blommorna har heller inte sin rätta färg. Men vad gör det? Ingenting de är till stor glädje för mig var dag. Bladen gulnar & de får sitta till jag bara kan skaka av dem så är det bara att sopa av golvet.


Doften finns där om än svagt. Ett lyckopiller att gå in där sniffa lite & titta den djupt i ögonen. För det är lite så det känns att betrakta den. Många är vintrarna som den tillbringat inne på glasverandan då den inte är härdig här i zon. 3. Den trivs utmärkt i kruka. Planterar förstås om den varje vår efter det att den fått komma ut på avhärdning. Men tills dess är det långt men nog sjutton är det skönt att vara på rätt sida av året nu!
TACK för att du kika in. KRAM från mig!

Inga kommentarer: