torsdag 30 november 2017

Gör det själv Året om. En ny bok!

Jag har fått förmånen att läsa en ny bok som kommer ut lagom till jul. Den ges ut på Idus Förlag.
Författare & foto: Jenny Olsson, Eva Olsson och Linda Sellman
Denna bok är en DIY bok kan man man säga. Och detta ämne ligger mig varmt om hjärtat. Att gör saker själv av det man har eller har hittat eller fått. Kanske göra om till någonting annat än saken var tänkt att användas till ja det är så jag tänker & försöker göra. Återanvändning ligger i tiden. Och det är så himla kul!
Så idag ligger jag på sofflocket & läser denna fina bok.


Om boken:
''Att göra egna projekt för hem och trädgård är både roligt och spännande. Här har vi samlat över hundra projekt, både större och mindre, med varierande svårighetsgrad. Boken är uppdelad efter alla fyra årstider och här hittar du också högtidsdagar som påsk, midsommar, halloween och jul. Med bilder steg för steg till alla våra större projekt kan du enkelt se hur du gör dem. I en del projekt återanvänder vi också saker som redan tjänat sitt huvudsakliga syfte och som vi har hittat nya användningsområden för.
Här visar vi bland annat hur du snickrar ditt eget växthusskåp, gör våriga blomsterarrangemang, tillverkar ditt eget sommarspa, gjuter en grill och gör vackra islyktor''


Jag tycker jättemycket om att återanvända gamla ting & hitta ett nytt liv åt dem så att säga. Som här se så fint planteringsbord detta gamla skrivbord blir.


Jag blir sugen på att hälla upp ett varmt fotbad & hälla i de torkade rosbladen jag sparat från rosa 'George Will'.


En gång i tiden hade vi ett grönsaksland med en fågelskrämma nu fick jag lust att göra en ny. Alltid skrämmer den nån


Hoppas så på lite snö för en ljusare vinter & lagom med minus för att göra såhär vackra hängen till trädgården.
Åh en sån fin bok den inspirerar mig & jag längtar ut i trädgården. Tar en kaffe & bläddrar lystet vidare. Att med en bok drömma om storstilade planer för trädgården är ju så mysigt! Tar en kaka till & funderar vidare på nya projekt.
TACK för att du kikade in. KRAM från mig!

Inga kommentarer: